Финансовият министър в оставка Владислав Горанов коментира темата ще има ли коалиция между ГЕРБ и други партии при евентуална победа на предсрочните избори. В предаването „120 минути” той категорично заяви, че няма да има никакви съюзи с БСП.
„Не предвиждаме по никакъв начин коалиция с БСП. Две партии в диаметрално противоположни като идеология, могат да се съберат или, ако искат да се предпазят, или ако държавата е в тежка криза и е необходимо да се вземат аварийни мерки, само и само да има мнозинство. Никога не сме обсъждали такава коалиция. За нас еднакво корозиращо доверието в партията ни е както коалиция с БСП, така и с ДПС. Нищо драматично не се е случило, за да правим подобни анализи”, убеден е Владислав Горанов.
 
Той коментира и фалита на КТБ: „Това, което се случи с КТБ започна много преди банката да фалира. Направих всичко заедно с моите колеги за законови промени, които даваха допълнителен инструментариум, които помагаха на синдиците да се получи равнопоставена подкрепа на кредиторите на банката. Има заведени изключително много на брой искове и за отмяна на сделки и за влоговете, те се намират в българските съдилища. Най-големият проблем, освен начина, по който е управлявана, възникна от безвремието от обявяването й в неплатежоспособност до назначаването на синдици.”
 
Владислав Горанов смята, че страната не е узряла за правителство на националното единство:
 
„Партиите съществуват, за да са различни. За да ги слееш в едно трябва да има две причини – или партиите да се страхуват сами за себе си, да е заплашен политическият модел. Ние не се притесняваме от мнението на хората, подкрепяме резуртатите от референдума и това е прагматизъм. След като толкова хора подкрепиха референдума с положителни отговори на въпросите, ще се съобразим. Би било суицидно да не го направим.”
 
Финансовият министър отбеляза, че приемането на бюджета в последните дни от работата на сегашния парламент е било препоръчително и е трябвало да бъде направено:
 
„Бюджет трябва да има и е добре, че намерихме в себе си сили да отстояваме, защото в един момент се чуха мнения, че трябва да се оттегляме. Отговорността се носи от изпълнителната власт, но когато имаш разписан бюджет, ти можеш да променяш. Във финансовата рамка, която сме изготвили, има много хубави неща за отделните сектори, които ако не ги променят, могат да се случат. Затова е по-добре да бъде приет този бюджет, като трябва да внимаваме и заплаших моите колеги от други партии, че ще бъдем критични към непараметрични изменения.”