ВМРО излиза на протест пред министерство на енергетиката срещу непоносимата цена на тока. Това е част от националната им кампания против спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост, посочват от формацията.

Протестът ще се проведе този четвъртък от 17.30 ч.

"Едва ли днес има домакинство, което не е изправено пред невъзможността да покрива основните си нужди поради неконтролируемата инфлация, породена от политическата нестабилност, довела и до икономическия хаос в държавата", казват от ВМРО. Напомнят, че 18 септември са почнали национални протестни действия и в резултат представители на формацията блокираха за половин час кръстовището на бул. „Тодор Александров“ пред ЦУМ.
В тази връзка ВМРО настоява за:

1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.

2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.

4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.

5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.