Президентът не определя кой трябва да влиза в изпълнителната власт, а да позволи на главния секретар на МВР Младен Маринов да бъде кандидат за министър.

Това коментира на влизане в МС за коалиционния съвет организационният секретар на ВМРО и депутат от ОП Юлиан Ангелов. Надявам се, че той също ще направи своя правилен избор и ще даде възможност на Младен Маринов да бъде министър
Ангелов замества лидера си Красимир Каракачанов, тъй като вицепремиерът днес е в Малко Търново. Лидерът на ПГ на ГЕРБ пък Цветан Цветанов пък ще се присъедини по-късно, защото изпраща в първи клас най-малката с дъщеря.

Ангелов каза още, че според коалиционното споразумение с ГЕРБ, те си определят министрите от тяхната квота и от ОП нямат претенции. Ако имаме забележка към определен кандидат, тогава можем да си дадем мнението, но е редно те да дадат своите кандидатури, както е по коалиционно споразумение, добави той.

Ангелов се надява номинациите на новите министри да са експерти и професионалисти, които разбират от сферата, която ще ръководят. Попитан за слуховете Росен Георгиев или Стоян Братоев да оглавят транспортното министерство, патриотът настоя да не коментира слухове.