България очаква да получи информация за разследването на тежкия криминален инцидент в Охрид, обявиха на брифинг в МВнР. Във връчената на посланика на Република Северна Македония у нас протестна нота е посочено, че повтарящите се примери на ескалиращо напрежение и системното отсъствие на адекватни мерки създават атмосфера на безнаказаност и мултиплициране на инцидентите срещу българите в Северна Македония.

България настоява да бъдат намерени и осъдени извършителите на престъплението. Агнеза Поповска е обяснила, че институциите работят по разкриване на извършителите. От външно министерство потвърдиха, че според информацията на Генералното ни консулство в Битоля, намерените патрони в клуба след стрелбата са няколко.

Министър Николай Милков е поставил остро въпроса пред Буяр Османи и в Барселона. От МВнР подчертаха, че успоредно с разследването на този инцидент, който градира ескалацията през изминалите месеци, трябва да бъдат взети мерки за това, българските клубове да могат свободно да извършват своята дейност.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук