Волен Сидеров се завръща ударно в голямата политика, за да сложи край на ментетата, нароили се за примамка пред урните на патриотично настроените българи. Лидерът на „Атака” вчера регистрира партията за предстоящите избори на 27 октомври.

Журналистът-политик се появи в ЦИК заедно със сина си Волен Сидеров-младши и съпругата си Деница.

„Регистрирахме се като партия, не като коалиция и сдружение, защото има съживен интерес към „Атака”. Много хора в интернет пространството, където съм доста активен, казват, че имат нужда от истинска националистическа партия, обезверени от нароилите се ментета, без да обиждам нито една партия”, обяви Сидеров пред репортер на Narod.bg.

Показателен за интереса към атакизма е фактът, че само едно от последните му видеа в ЮТуб има 300 000 гледания. „За съжаление това не означава, че имам 300 000 гласоподаватели, с което „Атака“ би била втора сила в парламента”, признава националистът.

Именно с набъбващото разочарование към новите партии в патриотичния сектор Волен Сидеров обясни и своето завръщане на мазния политически тепих.

„Очаквам приличен резултат, тъкмо с гласуването ще се преброим. Отчитам повишен интерес дори към членските книжки на „Атака”, от онези, старите, с корици, не модерните пластмасови”, похвали се Сидеров.

По традиция той ще е водач на листата на „Атака” в София и Варна, но отчете силно партийно ядро в Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Габрово и т.н.

„Оценявам днешния момент обективно-исторически като много важен и интересен: ДПС се разпада, БСП се разпада, ПП се разпада – чудесно за България.

Отваря се широко поле за общ фронт, не и на тези избори, за да се насочи България извън измамите на евроатлантизма. Ако си върнем концесиите за злато, например, с което България разполага за трилион долара, според покойния проф. Вълко Гергелчев, ставаме Кувейт на Балканите. Да не говорим за другото изтичане на пари – ток, вода, гориво – където има генериране на доходи, всичко се изнася, за да подпомагаме чужди икономики. Това ако се прекрати, можем да сме с по-добър стандарт от Австрия”, пресмята Сидеров.

„Много малко ще го повярват, защото са скептични, но това са изчисления, аз съм реалист човек. За тази цел, обаче, трябва да има пробългарско управление, не евроатлантическо, не прорурско или протурско, а пробългарско. В съществуващите партии има такива хора и лидери, с които да се направи такъв фронт, но за момента всеки играе поотделно. По геополитически причини, обаче, ще се сближим, няма големи вождове пред идеята за България”, завърши лидерът на „Атака”.