Това, което се прави от страна на вицепремиера Валери Симеонов, е тотално убиване на туризма. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в сутрешния блок на Нова тв. Той обясни, че ще проведе среща с Националния борд по туризма.

"Ако Симеонов не може да се справя с това, за което съм го изпратил във властта, трябва да си признае и ще търсим друг човек", категоричен е лидерът на "Атака". По думите му в момента доста хора са впрегнати да изпълняват "една убийствена политика" срещу българския бизнес.

Според Сидеров ГЕРБ направи една тактическа грешка, плащайки данък обществено мнение и подкрепяйки ветото на президента върху закона за приватизацията. "Те оттеглиха нещо, в което няма никакъв лобизъм. Този закон беше обсъждан наляво и надясно, без никой да го чете", подчерта той, като поясни, че с промяната в закона не се опрощават парите на Кирил Домусчиев.

Волен Сидеров заяви, че очаква извинение от Валери Симеонов и ако не го получи, ще заведе дело за уронване на престижа. "Не може един вицепремиер да работи срещу собственото си правителство и това да се подминава", категоричен е той.

Лидерът на "Атака" призова Бойко Борисов да покаже кой е премиерът в държавата, за да не се объркват хората. "Не знам на какво се дължи нездравата енергия на Симеонов", каза още Волен Сидеров.

Той обясни, че държавата има 30% от БМФ, които се равняват на 300 млн. лв. в активи. "В момента нещата отиват към несъстоятелност и държавата не може да си ги вземе. Някой може би иска да сложи ръка на БМФ на безценица. Когато един бизнесмен напада друг бизнесмен, очевидно има причина", поясни Сидеров.

"Това, което твърди Симеонов, не е вярно. Този закон не обслужва интересите на Домусчиев", поясни лидерът на "Атака".

"Аз съм вкарал Валери Симеонов в политиката и в изпълнителната власт да работи в нейн интерес, не да убива туристическия бизнес", добави още той. 
Той обясни, че в бъдеще ако колегите му не искат да бъдат в коалиция с ВМРО И НФСБ, ще се яви сам на избори и това за него не е никакъв проблем.