Евродепутати на кастинг - така "Атака" ще избира кандидатите си за листите на евроизборите. Партията на Волен Сидеров не се разбра с другите обединени патриоти да участват заедно, а сега търси млади хора. Финалната подредба на листите обаче ще се определя с есемеси.

До 21-ви април партийният канал на "Атака" ще изслушва кандидати за евродепутати - всеки ден по няколко. А зрителите ще редят листите - с есемеси. Въпреки че има политическо жури.

,,Ето ви 100% преференции и 100% мажоритарност. Не всичко е политика'', коментира лидерът на партията Волен Сидеров и допълни, че е разработил идеята набързо, на мускули. Търсел хора с хъс.

,,Да мислят.И да са млади - до към 30-35. Да не са били вече някъде номенклатура'', изреди част от изискванията за кандидатите за евродепутати той.

А личното му евробъдеще не стояло на дневен ред.

,,Атака не е само Волен, след Волен има и други'', категоричен е председателят на националистите.

След него към "Атака", а и към Европа се е запътила Анна Ангелова. Икономист от УНСС и европеист от Католическия университет в Льовен. На 29.

,,Не бива да се налагат квоти на България. Ние не можем да се справим със собствената си бедност, пък да помагаме на бежанци - не бива да ни е чак толкова на дневен ред'', коментира тя в ефира на Нова телевизия.

Сидеров ги търсел бунтари, провокатори. Досега 30-40 души са изпратили документите си - предимно икономисти и политолози, но имало и готвач. Някои обаче отпадали още на автобиографията.

,,Това е конкурс на "Атака", все пак, не е някаква джендър организацияда си каже мнението еднополови бракове, дали има повече от два пола, дали са три, четири, осем. Ако един такъв човек дойде, нека заяви това нещо, за да няма после изнудване, защото в политиката го има това'', коментира лидерът на партията.