„Категорично, огромна част от българското общество е против всякакъв вид враждебни действия срещу Русия. Няма как да се заличи от съзнанието на българина, че именно тя ни е освободила от турско робство.” Това заяви лидерът на ПП АТАКА и председател на „Обединени патритои” Волен Сидеров в предавенето „Неделник” по Телевизия „Алфа” по повод победата на националиста и на партия АТАКА от страната ни да не бъдат изгонени руски дипломати.
 
По време на участието си Сидеров продължи с това, че случаят „Скрипал” е изключително неубедително и непрофесионално направено мероприятие. Той похвали балансираната позиция на коалиционните си партьори в „Обединени патриоти” Красимир Каракачанов и Валери Симеонов като я нарече правилна и на ниво.  

„Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов продължава в изявления да твърди как ние трябва да се числим към евроатлантическата общност, а не към евразийската, като че ли някой е тръгнал да вади България от ЕС. Тук става дума за едно решение дали да късаме дипломатически отношения с една голяма страна.” Сидеров допълни, че ЕС не е казарма, в която трябва да маршируваме и козируваме. „Цветан Цветанов заблуждава българския народ, че е длъжен да вземе решение, което някой някъде е казал – но не, ние не сме длъжни!”, посочи лидерът на АТАКА. Цветанов непрекъснато повтаря, че трябва да бъдем солидарни, а аз питам с кого? С англичаните, които ни бомбардираха, които увеличиха нашето османско робство с поне 25 години и на Берлинския конгрес разрязаха България като баница? Не не съм съгласен, че трябва да бъдем солидарни, отсече Сидеров като припомни неуспоримите факти от историята.   

„Скрипал”породи истерия, а тя се поражда от това, че може да започнат нови икономически отношения в света. САЩ , които бяха свикнали да доминират над света могат да отговорят на това единствено с военни провокации.  Тук има място за тревога докъде ще стигнат Щатите и какво биха предизвикали”, завърши Волен Сидеров.