Не е до справедливост. Това е право на президента. Има много шум около това къде трябва да отиде третия мандат. Този шум беше по-скоро като медиен интерес, ние не сме правили такава заявка. Това каза лидерът на "Атака" в студиото на "Тази събота и неделя" по bTV по повод обявеното намерение на президента Росен Плевнелиев да връчи третия мандат за съставяне на правителство на Реформаторския блок.
"Да, трябва да има стабилност. Ние щяхме да подкрепим служебен кабинет на Борисов. Ако с такава заявка отидем на избори, какво ще стане в следващия парламент? Ние предложихме ГЕРБ да определят състава на служебния кабинет, ние също щяхме да направим няколко предложения. И въпреки това, те върнаха мандата", обясни Сидеров.
 
"Направиха го заради вътрешните им гласове. Не отстъпваме за пенсиите. Имаме 11 души в парламента. Ако управляваме, ще направим реалност по-високите пенсии. Дори президентът каза, че всичко може да се случи. Има от къде да се вземат пари. Има страх, че можем да направим нещо хубаво, което да разруши водената до сега колониална политика и тях ги е страх от това", допълни той.

"Всичко приключи. Отиваме към предсрочни избори. БСП правят движение с крила, защото си мислят, че ще полетят. Те знаят, че не е реалистично да управляват. Социолозите сочат спад за ГЕРБ, което също обаче ще се отрази на изборите. Мога да отбележа, че никога не бихме били в един кабинет с БСП и ДОСТ, които бяха допуснати в българската политика чрез външен натиск. С тях не бихме участвали никога. Трябва да има повече патриотизъм и национална политика. 

Борисов си е Борисов. Направил си е кариерата и присъствието в политиката. Важното е да се поучи от грешките си", каза още Сидеров.