На работното съвещание, което се проведе при премиера, обсъдихме няколко въпроса. Докладвах на премиера добрите новини, които съобщиха рейтинговите агенции "Фич" и "Стандарт енд Пуърс". Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов.
„Благодарение на общите усилия на правителството и благодарение на резултатите, които икономиката ни реализира, една от големите агенции - "Стандарт енд Пуърс",  повиши кредитния рейтинг на страната ни и той вече е в инвестиционната скала. Това за обикновения човек означава повишено доверие, означава потенциал за поддържане на ниски лихвени равнища и атестация за процесите, които протичат в страната.



Добрата новина е, че и светът оценява, че това, което се случва в българската икономика и в българската финансова система, е положително и че България е добро място за инвестиции”, обобщи Горанов.  

На свой ред вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че по време на срещата е обсъдена ситуацията в страната след дъждовете. „Няма опасност за населението, всичко е под контрол. В София, както и в Югозападна България, е спокойно. Най-много дъжд падна в София. По пътищата няма проблеми. Няма проблеми и с електроснабдяването”, заяви той.

От думите на Радев стана ясно още, че правителството не се отказва от да дисциплинира системата на здравеопазването. „Вчерашният и днешният ден има реакции по темата благодарение на това, което беше направено – и операцията, която завърши и други операции, които са в ход. Непреклонни сме. Тази работа по прекрачването на закона от участници в процеса на здравеопазването няма да я прекратим”, зарече се Радев и обеща повече подробности по темата да бъдат изнесени на пресконференция във вътрешното министерство след броени часове.

От пресцентъра на МВР пък разпространиха информация, че по време на брифинга ще бъде оповестена информация за съвместна операция на ГДБОП и Спецализираната прокуратура във връзка със злоупотреба с лекарствени средства. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ