Освободиха шефа на Изпълнителната агенция на Министерството на отбраната “Военни клубове и военно­ почивно дело” Петър Манолов, пише “24 часа”.
На негово място като временно изпълняващ длъжността е назначена Мария Москова, бивш служител на агенцията от времето на ексминистъра на отбраната Николай Цонев.

Информацията бе потвърдена от пресцентъра на военното ведомство. Назначенията в т.нар. социална агенция по неписана традиция са политически, твърдят военни. Всеки министър на отбраната поне в последните десетина години задължително слага свои кандидатури.

След като стана министър, бившият шеф на агенция “Социални дейности” Николай Цонев назначи Мери Саханджиева, министърът на ГЕРБ Аню Ангелов пък я смени с Мария Димчева, а по­-късно с Петър Манолов. Социалистът Ангел Найденов сложи на поста Сотир Ушев, който живее на семейни начала със съпартийката си Весела Лечева.

Вторият кабинет на Бойко Борисов отново върна на поста човека на ГЕРБ Петър Манолов. По същата схема в МО се сменят и шефовете на най-­апетитното търговско дружество “Снабдяване и търговия”, за което БЛИЦ съобщи, както и на военния холдинг “Терем” ЕАД.