"Българската социалистическа партия винаги е държала на това гражданите да имат по-високи пенсии и доходи. И ние най-вече като ангажимент към хората бяхме социалния стълб, който ежедневно работеше да бъдат вдигнати доходите. В момента можем да кажем, че имаме увеличени майчински за втората година, имаме повишена минимална работна заплата и оттук нататък продължаваме да работим върху тези мерки. Няма как други политически сили да си приписват това, за което БСП работи от години наред." Това заяви секретарят на ИБ на БСП Вяра Емилова в ефира на BG on AIR.

Емилова бе категорична, че социалистите влизат със самочувствие в настоящата предизборна кампания. "Българският избирател е мъдър и той ще даде своята оценка за това какво е свършила всяка една от партиите", допълни тя.

"В нашият устав е записано, че 40% от хората, които влизат в листите трябва да са млади. В момента този процент е доста по-висок, защото над половината са млади хора. Освен политиката, която БСП води към възрастните хора, ние трябва да се ориентираме и към младите. Затова и предизборната ни платформа този път е още по-насочена към тях. Надявам се, че подмладяването на листите ще донесе една съвсем различна и нова енергия в кампанията", коментира секретарят на ИБ на БСП за предизборната платформа и приоритетите на левицата.

Вяра Емилова заяви, че социалистическата партия предлага план, който включва 4 основни мерки. "Една от тях е да продължат разговорите с "Газпром", настояваме за това още от април месец. Втората е да има компенсации за бизнеса, както ние успяхме да го направим с тока преди няколко месеца. Разбира се и помощи за битовите потребители. Предстои ни една доста тежка зима и, ако не осигурим нормалното функциониране на държавата - това ще се отрази на българските граждани", посочи тя относно част от мерките на социалистите.

"Ние виждаме това, което се случва откакто е служебния кабинет. Има саморазправа с някои от членовете на БСП. Хора, които са назначени и са професионалисти - в момента биват отстранявани от работа. Все пак основната отговорност на служебния кабинет е да възпроизведе честни избори. Надявам се да да си я свършат и да не се занимават с БСП", обясни членът на Изпълнителното бюро на социалистическата партия за действията на служебното правителство.

В заключение Вяра Емилова определи искането на Трифонов за референдум за президентска република като поредното популистко обещание. "Най-страшното, което може да направи един политик е да свири на струната на емоциите на българските граждани. От Слави Трифонов и от ИТН видяхме в 3 парламента, че те не изпълняват своите обещания", завърши тя.