"Симеон Сакскобургготски показа със словото си пред 47-ия конгрес на БСП още веднъж, че е един "червен" цар и продължава да служи на службите, а не на националните интереси. Речта му му пред социалистите бе израз не на коалиционна почтеност, а на пореден опит да защити имотите си". Така коментира днес в Ловеч лидерът на "Ред законност и справедливост" Яне Яне.
Според него отсъствието на Ахмед Доган е илюстрация на гнева му първо от факта, че БСП си спестила усилията да разпъне политически чадър над него около проблемите му със смъртта на Ахмед Емин, второ, че ДПС е в готовност да потърси нов коалиционен партньор за следващите парламентарни избори и трето, че Сокола не би се поколебал да дестабилизира политическия живот у нас.

"Встъпителните думи на Станишев пък бяха нова демонстрация, че БСП има едно лице за пред избирателите си, друго пред обществото ни и трето - пред западноевропейския свят. Тоeст, тази партия не ще се откаже от лицемерието и непочтеността си и не ще се доближи до истинските социалистически и социалдемократически ценности никога", заключи Яне Янев. /Гергана Димитрова, БЛИЦ