Нека не влизаме в предизборна полемика. Този призив отправи от Лом служебният премиер Стефан Янев относно политическите престрелки между бившите управляващи и настоящите и конкретно между вътрешния министър Бойко Рашков и експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Не мога да коментирам в детайли кой какво е казал, не бих казал, че имам време да следя медийната среда. Не е редно да коментирам преразказани думи. По отношение на това дали ще има разпити, репресии, изчегъртване, реваншизъм и т.н. сме отговорили многократно.

От Конституцията се знаят какви са правомощията на служебния кабинет. Това, което се опитваме да правим е да бъдем близо до хората и да показваме резултати. Няма да влизаме в предизборна полемика кой къде и как ще бъде разпитвам и т.н, не е сериозно, нека оставим тази тема за след изборите", заяви Янев. 

Министър-председателят коментира разследването на падналия МиГ-29 и загубата на майор Валентин Терзиев. Той обясни, че разследването върви в най-малко в две линии - чисто професионално от гледна точка на инцидент по време на използване на летателна техника, а другото е от Военноапелативна прокуратура, която на практика разследва инцидент със смърт.

"Когато има резултати на базата на факти, тогава ще се уточни причината за инцидента. В момента не трябва да се спекулира, тези хора, които са професионалисти нека остават да работят. Нищо няма да бъде спестено", каза Янев.

В Лом Янев бе във връзка с усложнената обстановка след поройните валежи през последните дни. Той запозна с пораженията и щетите вследствие на дъждовете и бурите в района.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!