Всички взимат пари в парламента. Така дори да не стъпиш в пленарната зала взимаш около 1000 лева. Това не е справедливо. Народният представител е избран от народа и трябва да е в Народното събрание. Това каза зам.-председателят на парламента и депутат от партия „Атака“ Явор Нотев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според него не е лицеприятна гледката на наполовина празната зала. „Това е едно лошо послание и допринася за никия рейтинг на институцията, освен това дава вид, че НС няма да свърши работата си“, заяви той.

„Парламентът не е пълноценен без опозиция. Факт е, че без БСП, парламентът ще работи по-бързо и по-добре е факт, но това не е рационално. Това заради което БСП напуснаха парламента не е национална кауза. Нямам съвет към БСП“, коментира зам.-председателят на парламента.

Явор Нотев коментира и споровете в малката коалиция. „Не е изключено да се явим с обща листа на евроизборите. Разговор във формата на коалицията не е отхвърлен този вариант. Има конкретни разминавания. Предстоят разговори. Рано е да се каже дали се отхвърля едната или другата възможност“. „Още е рано да се говори за край на малката коалиция. Запазваме коалицията, говорим за изпълнение на управленската програма“, увери Нотев.