Няма друго правителство в Европейския съюз, което да получава толкава критични оценки, заяви председателят на Парламентарната група на ОДС Йордан Бакалов по време на дебатите по внесения от опозицията вот на недоверие към Кабинета.
От няколко дни искам да разбера какви доклади от Брюксел четат в управляващата коалиция, защото в Европа всички ги нарекоха критични, а само представителите на коалицията ги нарекоха окуражаващи. Това не са доклади за напредъка, а за липсата й. В доклада ЕК ви написа, че има липса на резултати срещу корупцията, каза той.
Докато БСП се опитва да представи ЕС като плашило, което решава вътрешните си проблеми на наш гръб, доверието на обществото в съюза се повиши. БСП твърди, че България е изкупителна жертва на Европа, а с такива думи, с които внушаване колко е лош ЕС, със същите думи преди време обяснявахме колко е лош империализмът, заключи Бакалов.
Преди да си отидете дължите отговор на българите защо ще финансирате с пари от техните данъци проекти, които трябваше да се финансират с пари от ЕС, заяви още той. /БЛИЦ