"Всички видяхме кой свали правителството - това беше коалицията в НС между ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" и реално те са хората, които са отговорни да тласнат страната към нови избори". Това заяви в Euronews Primetime депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски.

Ние сме имали индикации, че ИТН не са с нас, но не можем да хвърляме празни обвинения затова, а те се натрупаха с времето, обясни депутатът. 

ПП трябва да излезе и да спечели тези избори. Това е наш ангажимент, който ние поехме - да продължим промяната и да я довършим, така че ние нямаме друга алтернатива, заяви Терзийски.

"Аз вярвам, че ние трябва да се явим като самостоятелна формация и след това да се коалираме с коалиционните партньори, които в момента имаме", Йордан Терзийски.

Ние сме работили много успешно с "Демократична България", в никакъв случай не отхвърляме тяхната протегната ръка, категоричен е Терзийски. 

Според него, въпросът не е да се пришиват евроатлантически ценности. Основната разделителна линия е корупцията и по тази причина партньорство с ГЕРБ е невъзможно, обясни депутатът по въпроса дали е възможно сформиране на коалиция с партията на Бойко Борисов.

Според Терзийски, в парламента има зависими партии, които прокарват интереси по определени теми.

Той коментира и скандалите с АПИ заради поддръжката на пътищата. "Ние поставихме срок за договорите 30 септември, за да има време за процедурите.

За съжаление, МРРБ се забави изключително много с поръчките, които така се проведоха, че сега се налага да бъдат прекратени", каза той.

Наистина МРРБ поставя под риск зимната поддръжка и сега ние в комисия се опитва тя да бъде удължена още два месеца, обясни Терзийски.  Ако няма кворум и не мине регионалната комисия, на тяхната съвест ще лежи липсата на поддръжка, допълни той.