Наблюдаваме една много бърза реакция, което не е толкова характерно за България. Тук те заслужават адмирации. Когато приключат процесуално-следствените действия ние в парламента, ще проведем поредица от политически действия. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев във връзка с атаката срещу НАП и изтичането на данни.

"Данните не са опазени качествено. Ще питаме вицепремиера, който отговаря за електронното управление. С изненада научихме, че господин Дончев е прехвърлил тези си правомощия на вицепремиерът Мариана Николова", каза той.

"Ако е вярна информацията на прокуратурата, че е имало търсене за "Бивол", това значи, че някой е поръчал да се търси нещо за него. Интересно е как се търси, иначе няма съмнение, че е незаконно. Хакването не е законно", заяви Цонев. 

"Ние следим внимателно случая и ще искаме обяснения. Не искам да го квалифицирам обвинения, нека видим разследването какво ще покаже", каза той.

"Гешев не отрича конституционния ред. Той иска властите да работят една с друга и да има сътрудничество", каза Цонев.

"Скандал при избора на главен прокурор може да има, ако изберем някой като Христо Иванов. Не искам да коментирам какво ще прави президента и как ще подходи", заяви политикът. 

"Президентът има последователна позиция относно сделката за самолетите. Уважаваме мнението му. Според нас обаче националната сигурност не е обект на референдум. Не е нужно да има консенсус. Националната сигурност просто няма цена", заяви Цонев.