Ако ще правим упражнението "стани да седна", то не си струва нацията. Ако искаме промяна, няма да стоим и да чакаме, а ще търсим промяната с диалог. Питам Радев и Борисов, всички институции и вас колеги, войната между институциите решава ли кризите, попита депутатът от ДПС от трибуната на Народното събрание. 

Повод за думите му е извънредното обръщение на държавния глава Румен Радев, в което той сне доверието си към правителството. 

Цонев отбеляза, че е започнал конфликт, който е прераснал във война.  

"Как ще се решат тези проблеми без диалог. То няма човек, който не призовава нацията. Как? С какво? По кой път? Пътят е диалог между институциите, вътре в парламента и между политическите партии, за излизане от множеството кризи за излизане от държавността. Г-н Карадайъ говори за кризата на демокрацията. Формулата на ДПС е диалог", обясни той.  

Депуатът от ДПС определи констатациите на президента наполовина верни.

"Какво означава, че се продава държавен суверенитет. Членствата ни в НАТО и ЕС продажба ли са? Това прави ли ни национални предатели. Трябва много внимателно и прецизно да бъдат анализирани думите. Ще продължим да изпълняваме ангажиментите си към НАТО и ЕС, защото това сме обещали на българския народ. Има верни неща, но нищо ново. Няма формула за излизане от кризата в обръщението на президента. Ние предлагаме диалог", каза Цонев. 

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ