"Стана навик на цялото правителство да търси вината в Централната избирателна комисия (ЦИК), в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС), в другите институции, а гражданите продължаваме да чакаме отговорите на няколко въпроса: какво точно се случи в МЕУ, защо беше направен този опит да се изнася тази информация, какво стана със заявлението на един министър, че лидер на политическа партия е поискал от него да разпределя неправомерно пари и да се печелят проекти от определени фирми.

ЦИК си свърши работата по най-добрия начин", това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

БЛИЦ уточнява, че думите й са в отговор на твърдението на премиера Николай Денков, че ЦИК не се справи добре с провеждането на изборите този път и поиска смяна на състава на ЦИК.

"Няма как да кажа, че изборите са минали успешни, при положение че има два пъти повече сигнали за нарушения и толкова много недействителни бюлетини", каза тя.

"Оставката на Мустафа Карадайъ не е изненада", посочи тя.

Йотова е на мнение, че няма да има скоро парламентарна криза. "Това е извиване на ръце от различни партии на сглобката, които никога не са имали обща идея и визия за управление", заяви тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук