Вицепрезидентът Илияна Йотова няма да е до президента Румен Радев, докато той е на военния парад в София. Върховноят главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия.
През това време вицето му ще е на работно посещение в Азербайджан до 7 май за участие в Световния форум за междукултурен диалог, който ще се проведе в Баку. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Днес вицепрезидентът ще изнесе лекция пред студенти и преподаватели от Славянския университет в Баку, в който сред изучаваните специалности е Българска филология. В него се подготвят бъдещи дипломати и специалисти по международни отношения с профил „България и Балканите.“ Илияна Йотова ще дари книги на Центъра за български език и култура в азербайджанската столица, чиято дейност е фокусирана върху взаимното приобщаване на младите хора към културата, образованието и науката и усъвършенстването на учебния процес в областта на българистиката.

Организатори на форума са Азербайджан в партньорство с ЮНЕСКО, Алианс на цивилизациите към ООН, Световната организация по туризъм към ООН, Организацията на ООН за прехрана и земеделие, Съветът на Европа и Ислямската организация за образование, наука и култура.