Не знам кой е реагирал остро на концепцията на Красимир Каракачанов. Той обеща да напише такава концепция и изпълни обещанието си. Всички политици трябва да действат по този начин. В тази концепция нещата се назовават с истинските им имена.

Това каза в сутрешния депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов по повод предложената от вицепремиера Красимир Каракачанов концепция за справяне с ромския проблем, цитиран от bTV. Гост по темата беше и бившият депутат от ДПС Александър Методиев - Бат Сали. "С тази концепция се нарушава Конституцията. Ограничават се основни права и свободи на българските граждани. Тя трябва да се отнася за всички, а не за определени етноси", каза Бат Сали.

"Няма никакво нарушение на Конституцията. В тази концепция никъде не се нарушават права на хората по етнически или религиозен принцип. Като се даваха милиони за ромска интеграция, с които не се постигна нищо, защо не казаха, че някой ги дели и за едни роми има милиони, а за другите няма? Това не е ли дискриминация? Другата основна теза в концепцията е, че който живее в палат и кара скъпа кола, няма как да получава социални помощи. Проблемът е, че в гетата нарочно се държат хората необразовани, за да могат да бъдат манипулирани. Това го правят определени ромски барони, които карат коли за по 300 000 лева и получават социални помощи", отговори от своя страна Ангелов.

"Лидерът на ВМРО манипулира нашите хора. Това го правите преди избори. Обикаляте ромските махали и се целувате с циганчета", не остана длъжен бившият депутат от ДПС. 

Тук някъде нормалният разговор приключи и в студиото настана ожесточен спор. Двамата гости не спряха да говорят един през друг, да се обвиняват взаимно в лъжи и нито за миг не се изслушваха. Водещият Антон Хекимян се опита многократно да накара Ангелов и Бат Сали да се изслушват, но безуспешно. Зрителят така и не можа да разбере какво точно пише в концепцията на Каракачанов за незаконните постройки или ражданията в ромските гета, защото двамата спорещи не спряха да викат един през друг и въобще на обръщаха внимание на Антон Хекимян, който така и не успя да вкара разговора в нормален тон.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!