Продължава обиколката на ръководството на БСП из страната и срещите му със социалисти. Заместник-председателят на партията Атанас Зафиров и членовете на Изпълнителното бюро Катя Георгиева и Генади Събков се срещнаха с председателите на общинските партийни организации на БСП във Враца. 

Обсъдени бяха актуални теми като влезлия в сила от 1 април социален пакет, включват безплатни ясли и детски градини, увеличаването на минималната работна заплата на 710 лв., увеличаването на майчинството през втората година и други. Обърна се внимание и на 70-те лв. надбавка, която всеки пенсионер ще получи за Великден. 

„БСП е гарант за социалната политика на правителството и е глас на разума в него”, заяви Атанас Зафиров. Членовете на ръководството на партията бяха категорични, че министрите и депутатите от левицата ще се противопоставят на всички опити да се изнася оръжие за Украйна и това е червена линия за социалистите, които се обявяват за прекратяване на войната и преговори. 

Обект на дискусията бе и продължаването на превърналата се в ежегодна кампания на БСП „Солидарен Великден” - инициатива на лидера Корнелия Нинова, в която народни представители, младежи, членове и активисти на партията даряват продукти от първа необходимост на възрастни, социално слаби и хора в неравностойно положение, за да посрещнат по-достойно светлите празници.