Taкива изборни системи има в Китай и Иран. Това е опит да бъде ораничена всякаква опозиция. Такава е и системата във Франция, де. Това обаче в никакъв случай не работи за демокрацията. Това създава максимална непредставителност в политическата сфера. Това заяви в ефира на Нова телевизия Искрен Веселинов от Обединените патриоти.
Според него патриоти ще има и тогава в парламента, но няма да са еквивалентни на реалното влияние на формацията.

"Референдумът е именно пряката демокрация. Никой не може да оспори законността му. Ние от ГЕРБ още тогава подкрепихме въпросите. Вниманието е насочено към мажоритарния вот, но ние сме подкрепили и предложението за 0 лева субсидия за партиите. Останалите политически партии, добре прикрити зад тезите си, пропускат важния въпрос за субсидиите си", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ, която също бе в студиото.
 

"ГЕРБ се заиграва с референдума и го прави популистки", отсече патриотът.

"Ние сме си управляващи от много време, не ни трябва популизъм, а слушаме хората. Още в предходното управление бяхме балансьор", контрира Атанасова.

"Ние получаваме около милион финансиране. Ако не получаваме субсидия трябва да се помисли как ще се издържа партията. ГЕРБ не може да си изхарчи субсидията, понеже получава най-много", каза Веселинов.
 

"ГЕРБ не управлява в последния един век. ГЕРБ нямаше партийна субсидия, когато спечели изборите през 2009. Тогава народът ни помогна, получавахме дарения и спонсорства", отсече Атанасова и добави, че членската вноска в момента в партията е 2 лева.

Патриотът отсече, че формацията му категорично няма да подкрепи внесения от ГЕРБ вчера проект, свързан с референдума на Слави Трифонов.

"Редно е всички да се съобразим с волята на всички българи, които гласуваха", завърши Атанасова.