Щом съм приела тези длъжности, значи съм била подготвена. Огромно напрежение бе като станах министър на правосъдието. Това заяви новият външен министър Екатерина Захариева по повод професионалната ѝ кариера в ефира на bTV.

“Благодаря на премиера Борисов, че са решили да заема този пост. Трудна е международната обстановка, тя не е била лесна в последните години“, каза още тя.

По думите ѝ външната политика, поне вчера бе дадена такава заявка, а е една от сферите, в която политическите партии са на едно мнение.

„Забравени са острите реплики. Слава Богу БСП вече е една проевропейска партия“, посочи Златанова.

Тя коментира и външния министър в кабинета Борисов 2. „Даниел Митов бе кадър на Реформаторския блок, мисля, че се справи добре. Аз няма да направя оценка на предишните министри. Оценката я дава премиерът Борисов“, заяви Захариева.

„Българската външна политика от години следва един път. Имаме съюзници и нашият път е ясен. Чувствам се по-подготвена, отколкото като станах министър на правосъдието. Причината е, че като шеф на кабинета всички срещи за външната политика минават през кабинета на президента“, обясни тя.

Захаривева коментира и санкциите за Русия. По думите ѝ трябва да се вземе единно европейско решение по този въпрос, но това не означава, че 

Чисто юридически вицепремиерът е по-високо в йерархията от министъра, чисто юридически. Не съм сложена да наблюдавам Цецка Цачева, а да работим и да правим реформи", каза още Захариева.

А какво каза самата Цецка Цачева може да видите ТУК. Едновременно с изказването на двете дами от ГЕРБ и вторият след Бойко Борисов - Цветан Цветанов обяви защо и двете имат нови позиции.

Захариева коментира и "ЦУМгейт". " Не намирам проблем да има приемен ден. Не мисля че има проблем българският прокурор да се вижда с българските граждани. По-добре щеше да стане да е в неговия кабинет. Това твърде много се преекспонира. Самият г-н Дончев каза и после се отметна. Знаете ли с колко работа има ВСС и с колко много скандали се занимават", каза още тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!