В колегите от ПП се провалят днес, защото аз и много българи имаха надежди, че няма да направите коалиция точно с ГЕРБ. Това зсаяви от парламентарната трибуна независимият депутат и бивш член на ПП Радостин Василев. 

"Чувам господин Кирил Петков да говори за Сицилия и Неапол", поде Василев, подигравайки се на гафа на бившия премиер, който в речта си обърка Силициевата долина с "Сицилиевата долина" и продължи: "Сигурен съм, че вашето е по-скоро сицилиански модел, но не и демокрация. За ПП това е край на този политически проект. Това е отвратителна коалиция".

"Българите не искат правителство с такъв исторически компромис. Не можем да убеждаваме обществото, че един човек, който не е съгласен с политиката на ПП е шпионин или ГРУ. Не може българското общество да е разделяно само между Русия и САЩ", добави той.

"Българите не обичат да бъдат лъгани и да има ала-бала", каза още той. 

„Днес е тъжен ден за България, защото най-вероятно ще бъде избрано най-позорното и жалко правителство, след това на Беров (Любен Беров - б.р.) през 1993 г., което ще изпира авторитети, което ще прикрива корупцията и което е в противовес с желанието на българските граждани“, каза от трибуната той.

„Тогава цяла една политическа класа се изпра, за да се създаде един управленски мутренски режим. Сега едно 15-годишно престъпно управление ще бъде изпрано от тези, които обединиха надеждата на българските граждани, че ще се борят с него“, добави Василев.

Той подчерта, че вижда „едно огромно лицемерие в тази зала“.

Василев се обърна към дипломатическите служби у нас. „Българският народ е древен и мъдър. Той е люлката на европейската цивилизация. Аз не мога да приема, че някой с вас ще съгласува български служби, министри. Има принципи“, добави той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук