Засега се коментира само идеята за коалиране на ДПС с НДСВ за съвместно явяване на евроизборите. Това каза министърът на извънредните ситуации Емел Етем пред Дарик радио. Тя припомни, че преди две седмици имаше заседание на представителите на трите партии.
„Председателите на партиите заедно с няколко експерти коментираха изборните закони, възможностите за промяна, които ни остават, начина, по който ще се отрази това на обществото. И начина, по който ние ще участваме в политическия живот след изборите”, каза тя.

„Тогава председателят на ДПС е изразил мнение, че либералният алианс в България трябва много сериозно да погледне за своето място и разширение. Ние сме работили и продължаваме да работим да привличаме партньори, симпатизанти и други политически партии, които са по-скоро в центъра и са с либерална насоченост”, допълни Етем. По думите й тогава е била изразена и позицията, че няма никакъв проблем „ние с НДСВ да участваме съвместно и на евроизборите”. „Това се коментира”, изтъкна тя в отговор на твърдението, че за евроизборите сериозно се обмисля коалиция.

„НДСВ имат право да направят своите анализи, обсъждания и сметки. Няма никакъв проблем ние ще намерим начин дали заедно или ще бъдем поотделно”, каза още тя и уточни: „Не е коментирано дали и на другите избори да сме заедно. Засега говорим само за евроизборите. Но няма да има проблем и ако се явим на избори самостоятелно”. /БЛИЦ