Днес завършва посещението на президента Румен Радев в Санкт Петербург.

По време на визитата си българският държавният глава, заедно с президентите Владимир Путин и Си Цзинпин, участва в президентския панел на Петербургския международен икономически форум, посветен на изпълнението на целите за устойчиво развитие на Организацията на обединените нации до 2030 година.

В първия ден на посещението си българският президент имаше среща с руския си колега Владимир Путин в Константиновския дворец, на която двамата обсъдиха теми от двустранните отношения в областта на енергетиката, икономическия обмен, отбраната, както и в сферата на образованието, науката и културата.

В рамките на визитата си президентът Румен Радев разговаря и с генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, както и с министър-председателя на Армения Никол Пашинян.

В делегацията, водена от държавния глава, участват заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова и председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм в българския парламент Петър Кънев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!