Ще проведа съдържателни разговори с премиера Николай Денков, ще се срещна с президента Румен Радев, правителствени служители, парламентаристи, политици, журналисти. Подкрепа за отбрана, евроатлантическа интеграция.

Това написа в Twitter украинският президент Володимир Зеленски, който преди минути кацна в София и директно се отправи към Министерския съвет (МС).

След срещата между Румен Радев и Володимир Зеленски трябва да има и разговори в резиденция "Бояната", предаде bTV.

Това е 17-ата визита на украинския президент в чужбина от началото на войната. Първото му официално посещение беше в САЩ на 22 декември миналата година. Зеленски е бил в общо 13 държави на три континента.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна днес на еднодневно посещение в София. Това съобщиха преди минути от правителствената информационна служба.

В Министерския съвет той ще разговаря с премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО. 

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката. 

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук. 

Изявленията на премиера акад. Николай Денков и на украинския президент Володимир Зеленски след срещите в Министерския съвет ще бъдат предавани на живо на правителствената страница във Фейсбук. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук