Питам Фандъкова защо процедурата за почистване на София, за избор на сметопочистващи фирми, се провежда сега. Една година по-рано, преди да изтече договорът на вече наетите фирми, и какво се случва с обещанието да има общинско предприятие, което да поддържа чистотата в града.

Тези въпроси зададе кандидатът за кмет на София Мая Манолова към настоящия кмет на Столична община Йорданка Фандъкова по време на събиране на подписи в Южния парк за регистрацията й в Централната избирателна комисия (ЦИК), предаде aгенция „Фокус“.

Манолова припомни, че по време на предния мандат на Фандъкова е имало такова обещание. „Аз мисля, че тези теми са важни и свързани със състоянието на нашата столица“, добави още тя.

На журналистически въпрос кога официално ще представи програмата си Манолова отговори, че това ще се случи на 17 септември.

„Това е Денят на София. Ще поканя медии и след това ще я оставя отворена до началото на предизборната кампания, за да могат столичани да я поправят и направят своите предложения“, отбеляза също тя.

От думите й стана ясно, че кандидатурата й към момента е подкрепена от Инициативата „Системата ни убива“, Движение „България на гражданите“ и от ПП АБВ.