Лакомията за власт е превзела всяка мозъчна клетка на Христо Иванов. Лидерът на "Дай, България" иска на всяка цена да се докопа до министерско кресло в новото правителство, издадоха го негови съпартийци пред БЛИЦ.

По време на второто правителство на Борисов, Иванов спечели големия джакпот и цели 2 години беше правосъден министър. Когато бе принуден да подаде оставка, а с това и да слезе от държавния мерцедес, Иванов потъна в скръб.

Сега въжделенията му да се върне във властта са на път да се материализират и Иванов е решен на всичко, за да се пребори отново за пост в изпълнителната власт. По пътя към заветната цел - правосъден министър, Иванов трябва да се справи с колегата си протестър Николай Хаджигенов.

Двамата имат неустоимото желание да сменят на поста служебния министър Стоилов, но за да се случи това предстоят дълги и сложни преговори, които като нищо могат да прераснат в грозен скандал.
 


Татяна Дончева също иска да се провре в кабинета, но нейни колеги казват, че ще е доволна отново да се покатери на президиума на Народното събрание, като зам.-председател. Длъжността върви с държавен "Мерцедес" - истинска наслада за тялото и душата на миловидната дама с език на пепелянка.

До момента, в който не постигнат целите си представителите на "Мутри вън" и "Дай, България" ще водят пунически войни и ще атакуват Слави Трифонов. И то независимо от факта, че се ползват със симпатията на предложения за премиер Николай Василев.

Близостта с премиера няма да е толкова апетитна за Иванов и компания, колкото да се обръщат към тях с "г-н Министър" и да им сервират бразилско кафе с дребни сладки.