Голям скандал се разигра в ефира на "Неделята на NOVA". Депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов и ЛГБТ активистът Виктор Лилов се хванаха за гушите за еднополовите бракове. 

Активистът Лилов на няколко пъти изтъкна колко важно е България да промени законодателството си и да приеме еднополовите бракове, тъй като забраната им нарушавала редица човешки права. 

"Българските избиратели не искат тая ненормалщина, която искате вие. Нашето право е да изразяваме собствената си позиция", контрира остро Ангелов. 

"Вие нямате право да се месите в личния ми живот. Аз говоря от името на всички. Има български граждани, които са сключили брак в чужбина, защото тук е забранено. В Люксембург ще се гледа дело по този идентичен казус. Предлагам да изчакаме. ", изтъкна Лилов. 

"Ние няма да променим законодателството", категорично го отряза Ангелов. 

Активистът Лилов се ядоса и реши да нападне по друг начин депутатът от ВМРО. 

"Ние сме против Конституцията. Вашата партия няма да мине 4%", заяви той, повишавайки тон срещу Юлиан Ангелов. 


Виктор Лилов

"Много като вас ни погребаха. Неговата партия са го изключили, не само като председател, но и като член", каза Ангелов. 

"Става въпрос за едно чисто човешко разбиране. Има научен консенсус, че сексуалната ориентация не е само хетеросексуална, още от преди да сме рационални същества. Този научен консенсус не е разпознат от множество хора и това разделя хората", опита да обясни Лилов. 

"Те искат още от детската градина да учат децата на еднополови бракове. Най-гнусното, което правят е да насаждат това сред децата. Всеки, когато стане пълнолетен, може да бъде какъвто иска. Промивате мозъците на децата. Вие явно сте Бог, за да знаете хората как се раждат", заключи депутатът от ВМРО. 

Водещата Мая Ангелова прекъсна разговора с реклама, тъй като двамата гости не спираха да викат един през друг.