Журналистка зададе неудобен въпрос на Бойко Борисов, докато коментираше посещението на Папа Франциск в България на летище София.

Тя попита премиера: „Публично остана впечатлението, че заедно с президента явно сте работите заедно за тази визита. Така ли беше реално?”

Борисов явно остана недоволен от стремежа да се измести  коментара му за събитието в друга посока, но запази хладнокръвие и отговори дипломатично: „Оставям вие да преценявате.”

В лицето на папа Франциск имаме приятел на България и то голям. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти за посещението на папа Франциск в България.

„Мисля, че тридневното му посещение е една добра реклама за България. Всички медии отразяват посещението му, призивите му за мир. Той ги прави от всяко кътче на света“, заяви Борисов. Той обърна внимание на отношението на Светия отец към децата и към хората. „Мисля, че беше добро посещение“, коментира министърп-редседателят.

На въпрос кое е най-силното послание на папата у нас, премиерът заяви: „Това е мирът. Години наред и аз, когато съм говорил пред вас съм казвал, че опасенията ми са за мира в размирен регион“. Бойко Борисов посочи, че последните думи на папата към него са били да продължава да прави мостове и магистрали на Балканите.