Голям смелчага се оказа Явор Божанков от Продължаваме промяната. Явно юлските жеги си казаха тежката дума и са оказали влияние върху активността на депутата.

Облечен в унисон за сезона с комиксова тениска, червени кецове и бермуди. Без да издава позицията, която заема в парламента.

Той влезе в роля на случаен минувач, дошъл с влака от Горна Оряховица, който има позиция, която не съвпада с тази на президента Румен Радев.

За Божанков "зелените чорапи" принадлежат към тези, които всяват агресия и са заплаха за мира. Не се е объркал младият депутат, след като отиде до САЩ, вече знаем кой е господарят му.

Червените му кецове напомнят, че тръгна от БСП, но на Позитано отдавна знаят уклона му по европейските ценности, НАТО и войната в Украйна.

Този изразител на мнение не си вади депутатската карта, не представлява заплаха за сигурността. Но само на пръв поглед, подценяват го. Вярно не е в списъка "Миротворец" на украйнското посолство, защото е техен човек.

Явор Божанков постигна крайната си цел - да се докара пред когото трябва. Убеден евроатлантик, който иска победа за държавата нападната от агресора Русия.

С вид на турист, който иска да си направи снимка за спомен от президенството, Божанков преодоля униформените и отиде до вратата на Дондуков '2.

@blitzbg Като #турист @political_editsx #ЯворБожанков проби #полицията и се #изгаври с #президента ♬ original sound - blitz

Там настъпи неговият миг да изпъкне. Видимо следен от човек, който го снима и отразява всяка една стъпка на червените кецове. Депутатът извади стикер от бермудите и го залепи на входа.

За да е сигурен, че всички в социалните мрежи и отвъд Океана ще научат за това, извади смарт телефона и увековечи деянието си.

Няма да повярвате какво клеймо сложи на Румен Радев и президентството. Това не е детска игра, а външна политика, която той защитава.

Може обектът да се охранява от НАТО, както твърди Явор Божанков, но всеки си има позиция и я отстоява по време на война.

Сигурно от "Дондуков"' 2 не знаят за тази проява, но нека не показват снизхождение, а осъдят хлапашката проява на българския депутат, който очевидно се изживява като Зеленски.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук