"Бий ме, обичам те" – така лидерът на БСП Корнелия Нинова определи отношенията в управляващата коалиция ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ).

"След два часа разговори за коалиционно споразумение стигнаха до решение да се видят. Резултат – няма, коалиционно споразумение – няма, управленска програма – няма.

Днес Борисов заяви, че по-бързо трябва да се забрави тази среща, защото е срамна и безплодна и след един час се събраха, за да променят конституциятаТази треторазрядна постановка с недобри сценаристи, недобри актьори според мен започва да омръзва на всички ни", каза Нинова в кулоарите на Народното събрание (НС).

Тя подчерта, че пред хората двете коалиции се карат, но когато нещата опрат до имунитети, търсене на отговорност, то тогава те веднага започват да се пазят.

"С гласовете на ПП днес беше отхвърлено предложението ни парламентът да разгледа и гласува свалянето на имунитета на Борисов", обясни Нинова и добави, че според нея ПП-ДБ няма да допуснат да има справедлив и прозрачен процес срещу лидера на ГЕРБ.

Тя коментира и темата с "Възраждане" като заяви, че от БСП също са на мнение, че е недопустимо от партията на Костадинов да имат крайни, екстремистки и фашистки прояви.

Нинова напомни за спречкването на лидера на "Възраждане" с бившия човек на левицата Явор Божанков като заяви, че в съвременна България не трябва да има партия, която да пречи на свободно избран народен представител да излиза на трибуната да говори.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук