Само два фургона, в които се е помещавала администрацията на база „Вромос“, малко багерче и един джип са оцелели при огнената стихия, която вилнееше повече от 2 часа тази вечер, пише "Флагман"

Пожарът лумна около 19 ч. тази вечер в производствения склад, който се намира на т.нар. селскостопанско летище "Сарафово" на пътя за бургаския квартал "Черно море". В непосредствена близост до мястото са и пистите на гражданския аеропорт. Именно заради това в гасенето се включи и автомобил на Летище Бургас. 

Огънят вече е локализиран, опасността да се прехвърли към други постройки е неутрализирана, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. На мястото на пожара тази нощ обаче ще остане дежурен противопожарен автомобил, тъй като все още има тлеещи зони.

Общо 14 души се бореха с пламъците, от тях – три екипа на 1 и 2 Районни служби-Бургас. Покривната конструкция на едноетажната сграда с площ около 1500 кв. м е изцяло изгоряла. Благодарение на усилията на огнеборците административните помещения са спасени. 

При огледа, който ще се извърши в светлата част на денонощието, ще се уточнят в детайли нанесените от инцидента щети. Все още причините за възникналия пожар се изясняват. Не е изключена и версията за умишлен палеж.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук