Пожар бушува във висока жилищна сграда в испанския град Валенсия, информира Франс прес, като се позова на местните служби за оказване на бърза помощ. Пламъците са обхванали още една сграда, допълва Асошиейтед прес. 13 души са ранени, като от тях 6 са пожарникари.

Пожарът е започнал на четвъртия етаж в жилищна сграда на 14 етажа, преди да се разпростре из другите етажи и да се прехвърли и на съседна сграда. 22 пожарникарски екипа са изпратени на място. Осем медицински екипа също на мястото на бедствието, където е била разположена и полева болница.

Пожарът е в квартала "Ел Кампанар". Жителите на други квартали на града са призовани да не се приближават до квартала, в който се намира горящата сграда, казаха властите на Валенсия.

Премиерът Педро Санчес заяви, че е потресен от случващото се в града.

Собственичка на съседен на горящата 14-етажна кооперация, от която  е започнал пожарът,  магазин за цветя каза, че в сградата има 100 апартамента и те са обитавани и че тя е била построена преди 14 години.

Силният вятър е допринесъл за разпалването още повече на пламъците в горящата кооперация и е бил основен фактор за влошаване на ситуацията, допълва Франс прес.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук