Една от стаите в блок 3 на студентските общежития на университет „Проф.д-р Асен Златаров“ горя снощи, а цяло чудо нямаше пострадали. В първите минути на инцидента стана ясно, че причината е печка, тип „духалка“, която студентка е забравила включена и излязла навън. 

Мнозина критикуваха момичето, което се оказа студентка от филиала на Националната художествена академия – бъдещ творец, за които е присъщо да са разсеяни.

В общежитията не е било толкова студено, че да се е налагало пускане на допълнителна печка. Имало е ремонт на парното, но то e поддържало достатъчна добра температура, обясниха днес от ръководството на университета, цитирани от Флагман.бг.

Оттам уточниха, че има и заповед, която категорично забранява внасянето на външни електроуреди.

Малко известен факт е, че сметката за ток на висшето учебно заведение е космическа. От началото на годината те са платили над 800 хиляди лева, а основната част от тях е натрупана точно от общежитията, които в последните години бяха основно ремонтирани – със сменена дограма, санирани, стаите бяха обновени. И вместо да се инвестират средства в модернизацията на базата, се плащат баснословни сметки за ток.

И докато момичето отнесе сериозен хейт заради безотговорното си поведение, част от колегите й стартираха днес акция в нейна подкрепа.

Оказа се, че студентката е загубила всичко, което има. Останала е само с телефона си. Изгорели са дрехите й, учебници, помагала, компютър, козметика и посуда.

Днес на партера на блок 3 бе поставена бележка, с която от Студентски съвет призоваваха всеки да помогне с каквото може.

Вижте как изглеждаше стаята на момичето:

Всичко в стаята е напълно изгоряло 

Това са изпепелените на момичето

Стаята е унищожена 

Има сериозни щети и по общите части. Така изглежда коридорът

Етажът е отцепен, а вътре мирише на дим

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСИТ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук