През цялата нощ продължи борбата с огнената стихия, която бушува край Казанлък. Пожарникари, горски служители и доброволци се включиха в гасенето на пламъците, предаде NOVA.

Огънят тръгна вчера от военния полигон край града. Властите уточниха, че пожарът е започнал след обезвреждане на невзривени боеприпаси.

Пламъците бързо се разраснаха и стигнаха до гората и района на вилната зона до града. В гасенето се включи военен хеликоптер. 

Няма пострадали хора. Има сведения за изгорели необитаеми къщи във вилната зона. Подбалканският път София-Бургас остана затворен в участъка на пожара.

„Фронтът от западната страна е спрян, а този от северната – на 4/5. Остава да се работи на североизток. Източната страна е подсигурена с просека с машини от „Мини Марица-изток" и от Югоизточно държавно горско предприятие. Южната част е двулентовият път. Там някои от езиците на пожара излизат. Очаквам до час-два пътят да бъде подсигурен”, заяви Стоян Колев от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Очаква се днес в гасенето на пожара да се включат и два хеликоптера. Към момента по първоначални данни огънят е засегнал около 1200-1400 декара земя.

„Една малка част от тях, около 10 декара, са частни земи, 250 декара е държавният горски фонд, останалото са общински храсти и треви”, съобщи областният управител на Стара Загора Иван Чолаков.

„Към момента нямаме официални данни за засегнати вилни постройки, но очакваме, че е възможно да има такива. На по-късен етап ще стане ясно дали това е така”, добави той.