Митко Иванов е героят на днешния ден.

Опитният шофьор на „БургасБус” действа изключително точно в инфарктна ситуация и предотврати голяма трагедия край Бургас навръх Света Богородица, пише "Флагман".

Както ви разказахме в нашето живо предаване, от изхода на АМ „Тракия” край „Джъмбо”, смелчагата спаси живота на 50-тина пътници с изключително бързи и адекватни действия.

Митко Иванов разказа, че още щом усетил двигателят да гори, спрял на безопасно място, набързо извел всички пътници, извадил пожарогасителя и започнал да потушава огъня сам. Незабавно подал сигнал и на тел. 112.

За по-малко от 10 минути огънят започнал от задната част на автобуса и го погълнал. Най-важното обаче е, че животът на пасажерите е спасен.

Оказа се, че това не са точно сватбари, а мюсюлмани от Бургас, които отивали на традиционния ритуал сюнет в Айтос. Те вече са заведени до тържественото място и за щастие няма нито един пострадал, нито обгорен, нито дори обгазен.

Митко Иванов е на 62 години, повече от 20 години работи в „БургасБус”, преди това дълги години е карал автобус към „Балкантурист”. Той живее в бургаския кв. Ветрен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук