15-годишен е задържан в Плевен заради стрелба с пневматичен пистолет по тролейбус,  съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Плевен. 

Инцидентът е станал малко преди 18:00 часа в квартал "Дружба" до блок 332, уточняват от ведомството. След изстрела е счупено странично стъкло на врата на тролейбус 202.

При инцидента няма пострадали. Местопроизшествието е посетено от полицейски служители и е извършен оглед.

Установено е, че след произвеждане на изстрел с пневматично или въздушно оръжие от жилищен блок, е счупено странично стъкло на врата на тролейбуса, обслужващ линия номер 5. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят – 15-годишен. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, добавят от ОД на МВР.

Младежът доброволно е предал пневматичен пистолет, закупен лично от него от сайт за онлайн покупки, нерегистриран по съответния ред. По случая е образувано бързо производство.  

По повод вчерашното нападение инж. Ангел Несторов, управител на общинската фирма "Тролейбусен транспорт", обясни пред БТА, че нанесените щети след снощния инцидент са в размер между  700 – 1000 лева. 

"През миналата година сме възстановявали щети от вандалски прояви за около 3-4 хиляди лева", добави той.

Това не е първият подобен инцидент, при който са нанесени щети по тролеи в Плевен. През октомври миналата година вандали счупиха с камъни стъкла на два тролейбуса, докато те се движиха в квартал "Сторгозия".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук