В края на миналата седмица жена направи опит за въоръжен грабеж в столичен супермаркет. Тя нахлула в магазина, ударила охранител с тухла и насочила пистолет срещу една от касиерките. Нападателката поискала оборота.

Вчера стана ясно, че съдът е взел решение жената да остане в ареста.

"Тук имаме класически грабеж с употребено заплашване. Като искам до подчертая един детайл, че е била с пистолет - не отговаря на истината. Пистолетът е бил газов, тоест той не може да причини смърт, освен това има знание, че пистолетът е бил и развален", обясни пред БНТ адвокат Марин Марковски.

Той отбеляза, че има много голяма разлика когато в ръцете на грабителя има детски пистолет, боядисан в черно, или действително е боен пистолет.

"Разсъждението, че тази жена е направила това нещо за отмъщение или от мизерия, или от предизвикателство, защото е останала без работа, това трябва да бъде установено", каза адвоката.

Марковски обясни, че невинаги можем да се доверим на един протокол за разпит, в който се възпроизвежда част от това, което казва обвиняемата.

"Това измъчено момиче е бакалавър, тоест има образование. Поставя се въпросът за нейната психическа годност, така мимоходом. Категорично считам, че тя е психически абсолютно здрава. По-скоро считам, че тя е отишла да вземе пари", коментира още адвокатът.

Жената я грози наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода. В случая става въпрос за престъпление, което е мъчително.

Жертвата на грабежа е уплашена, обидена, взели са ѝ пари. Законът отчита това нещо, отбеляза Марковски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ