30-годишният Николай Стоянов и аверът му 31-годишният Методи Димитров от Камено подлудиха полицейските служители в Бургас и си спретнаха невиждана гонка с тях, съобщава "Флагман". 

В понеделник двамата профучали през ул. „Проф. Яким Якимов“ с лек автомобил като буквално подминали като "малка гара" патрулката и сигнализацията за "стоп".  След тях веднага тръгнал на сирени патрулен автомобил. Преследването продължило към село Свобода, община Камено, където униформените направили засада на двама джигити.

Въпреки сирените обаче Николай и Методи натиснали газта, блъснали едната кола на органите на реда и продължили с още по-виска скорост да "бягат" от тях. Установено е, че ПТП е станало със скорост около 120-140 км/ч. в отсечката между Бургас и село Свобода, общ. Камено. 

Двамата криминално проявени и осъждани са задържани в село Веселиново, област Ямбол. По време на ареста им мъжете оказали яростна съпротива спрямо ченгетата, изразяваща се в блъскане и бутане с ръце.

По искане на Районната прокуратура в Бургас срещу Николай и Методи е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Те са обвинени за това, че противозаконно попречили на полицейски служители да извършат служебните си задължения, свързани с извършване на проверка и осигуряване безопасността на движение по пътищата.

Престъплението е осъществено на 09.08.2021 г. в град Бургас и на път между Бургас и Свобода, общ. Камено. То е квалифицирано по чл.270, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор до три години или глоба от петстотин до две хиляди лева.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ