Момчето със специални образователни потребности, което беше малтретирано от момиче в Перник, не за първи път е обект на агресия. Това заяви баща му – Петър Анастатиев, в ефира на „Здравей, България”.

„Илиян в момента се подобрява, ходи на училище. Обясни ми, че е отивал до магазина, когато едната девойка от клипа го извикала и започнал боят. Това не се случва за първи път. Познавам едното момиче. Родителите й не са се свързвали със семейството ни след случая”, поясни той.

„Знам за случая от класната ръководителка на Илиян. Той нищо не ми е споделил. Едно момиче на име Ивана го е изпратила до магазина с хранителни стоки там други момичета са му казали – „ела да ти кажем нещо отзад“, а след това е започнал побоят. Той е скромен и нищо не казва“, разказа бащата на пострадалото 16-годишно момче Петър Анестев.

„Предстои много работа, това са деца в крехка възраст. Трябва да разгледаме ситуацията много детайлно, а не да подминем като поредния такъв случай, станал публично достояние.

Трябва да се работи и с двете страни. Явно средата, в която растат тези момичета, не е добра. Хубавото в тази ситуация е, че класът на Илиян изцяло го подкрепя.

Таткото обясни, че от полицията са се свързали с него и са му казали, че всичко е дадено на прокуратурата.

Майката на едно от момичетата е бивш директор на училище и уважаван преподавател. За съжаление ми е трудно да кажа какво се случва в семейството й”, обясни кметът на града Станислав Владимиров.

„Не търпя насилието под каквато и да е форма. В момента, в който видях тези клипове с проявата на толкова агресия на толкова млади хора нямаше как да не реагирам. Още вечерта проведох разговори с директорите на училищата, в които учат децата и те предприеха много тежки мерки. Видях се с Илиян и с баща му. Средата, в която учили Илиян е много добра. Всички там го подкрепят. Той е изключително скромно и кротко дете“, каза кметът на Перник Станислав Владимиров.

БЛИЦ припомня, че във вторник видеоклипът с агресията взриви социалните мрежи. Районната прокуратура разпореди проверка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук