Тримата бегълци, в издирването на които се включиха 250 полицаи, хеликоптер, дронове и кучета, са успели да задигнат едва 9 хиляди лева от разбития в Сапарева баня банкомат, това твърди в. „Монитор“. 

Апашите са очаквали, че ще има повече, тъй като машината била заредена наскоро. 

Когато обаче били подгонени от полицаите и в бързината отворили касетката, с изненада установили, че вътре има далеч под очакваната сума. 

Полицията все още издирва Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов.  

Междувременно стана ясно, че районна прокуратура Дупница е привлякла като обвиняем Господин Динев, който бил управител на заведение в Перник, собственост на двама от издирваните. 

Разследващите са събрали данни, че той е помогнал за кражбата на джипа, с който по-късно бил взривен банкомата. Той е карал пилотна кола пред вече откраднатия BMW X5. 34-годишният Динев вече е с повдигнато обвинение.

В същото време главният секретар на МВР Младен Маринов заяви: „Аз не смятам, че сме изпуснали, лицата, които взломяват банкомати. Напротив, знаем кои са и имаме доказателства, създадена е организация и ще ги хванем“.

„Според нас са отговорни за поне 4 взломявания“, уточни още Маринов.

На шега професионалист номер 1 в МВР каза: „Може би трябваше да стреляме и да си решим проблема“.

По думите му вече е създадена необходимата организация, бандитите да бъдат заловени. По данни на МВР, те не са напуснали страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!