Българин, който познавал стрелеца от Хайланд Парк, застана ексклузивно пред камерата на BG VOICE.

Владимир Транколов разказа, че девет години е бил съсед на семейство Кримо, чийто син е арестуван за убийството на шестима души на парад по случай 4 юли в понеделник. Ранените са 38.

“Познавам Робърт, но не изглеждаше да има някакви отклонения. Да, хвърляше боклук по ливадата и караше доста бурно, но нищо повече от това… а какво стана.

„Не знам какво да кажа. Направо е трагедия това, което се случи. Не е за описване“, продължи Транколов.

Дъщерята на българина е била съученичка с по-малкия брат на Робърт. Семейство Кримо имали общо три деца. От дълго време обаче родителите не живеели вече заедно, но не били и разведени. Бащата постоянно сменял квартирите си.

В понеделник Владимир минал покрай къщата им, която преди това граничела с тяхната стара, откъдето и се познавали.

„Имаше полиция отпред. Попитах го дали всичко е нареди и той каза да. След това видях снимката на Робърт по новините“, каза още Владимир.

22-годишният Робърт Кримо беше задържан малко след нападението, при което бяха убити шестима души, а други 38 ранени по време на парад за 4 юли.

Това, което се разбра за Кримо, че той е рапър със сравнително успешна музикална кариера с 16 000 слушатели на месец в Spotify и банкова сметка от над $100 000. Освен това бил и отявлен привърженик на Доналд Тръмп.

Планирано ли е нападението?

Под псевдонима Awake the Rapper Кримо е публикувал в социалните мрежи десетки видеоклипове и песни, някои от които зловещи и изпълнени с насилие. Единият от тях включва рисунка, на която той стреля по хора, а на друг клип той разхвърля куршуми по пода на класна стая.

След нападението в Хайланд парк, рап кариерата на Кримо придоби отново огромна известност, въпреки че клиповете му незабавно бяха премахнати от мрежите.

През 2020 г. Кримо е заснет да присъства на митинг на Доналд Тръмп. На друга снимка, се вижда увит в знамето на бившия президент.

Родители

Страницата на заподозрения в IMDb го описва като дете, израснало в италианско-американско семейство в Хайланд Парк, Илинойс.

Неговият баща Боб-старши, на 58 години, е собственик на два ресторанта в града. Любопитен факт е, че през април 2019 г. бащата на Кримо се кандидатира за кмет на Хайланд Парк, но загубил изборите от настоящия кмет на града – Нанси Ротеринг.

Майка му Дениз Песина, на 48 години, пък е била арестувана по подозрение за домашно насилие. В момента е мормон. Кримо има още брат и сестра. Семейството живее в доста голям лукс в Хайланд – в къща за $425 000.

Същевременно Американският президент Джо Байдън каза, че той и съпругата му са “шокирани от лишеното от смисъл насилие с използване на огнестрелно оръжие” в предградието на Чикаго.

Байдън каза, че в разговор с губернатора на щата Илинойс и с кметицата на град Хайлънд парк “е предложил всестранна подкрепа от страна на федералните власти”.

Байдън припомни, че неотдавна е утвърдил редица законодателни инициативи, призвани да предотвратят инциденти с използване на огнестрелно оръжие. Той обеща в изявление “да не се предава в борбата срещу епидемията от насилие, свързано с използване на огнестрелно оръжие”.