Журналистът Григор Лилов изкара своя версия на случилото се около убийството на Алексей Петров. Според него мястото, на което е извършено покушението, е изключително удобно за тайни срещи с лица, които не бива да бъдат виждани. 

Ето какво написа той в профила си във Фейсбук: 

Убийството на Трактора

СТИГА С ТЕЗИ БРЪЩОЛЕВЕНИЯ!

Аман от глупостите на колеги, спецове, МВР и прокуратура.

Бареков ексклузивно: Убийците на Алексей Петров избягаха с BMW!

Алексей Петров е бил само с една жена, о, не, ще се поправим, сбъркахме - бил освен с нея и с трима охранители, там редовно намиращата се в отлична физическа форма бивша барета бягал с нея крос (възраст на спътницата - 48 години), ох, сбъркахме, не бягал крос, а там се разхождал редовно, простреляната жена се развикала за помощ и я чули, ох, не я чули, но тя, берейки душа, позвънила на тел. 112, берейки душа и прекрачвайки през прага на смъртта описала нападателя, тя била треньорка по тенис (в качеството си на директор и основен ръководител на ключови дружества на Алексей Петров!) и т.н., и т.н., и т.н. бръщолевения...

Ами продължавайте, дами и господа службаши, с тази ваша "професионална" експертиза! За да ви видим колко сте "способни" от една страна, а от друга - какво се опитвате да скриете.

Фактите!

Човек с толкова покушения срещу него не мърда дори до тоалетната без охрана, навсякъде ходи с бронирана жилетка (и сега е бил, за което се мълчи). И затова за най-сигурно е застрелян в главата - в окото, докато спътницата му е простреляна, така да се каже, обичайно - в гърдите.

И никакви охранители не е имало край тях, защото неговите са супер професионалисти - бивши червени барети, натренирвани редовно в израелски и западни школи до реакции на автоматизъм и щяха незабавно да открият стрелба и започнат преследване. И няма как жената да е "видяла" убиеца, а те - не, няма как умиращата от раната жена да е позвънила на 112, а те да не са!

Извънредно в БЛИЦ! Гореща версия за разстрела на Алексей Петров: Чужди наемници...

Трактора и спътницата му са убити на разстояние само десетки метри от ресторант "Воденицата", както вече ви съобщих в предишния пост. Изстрели не са чути - било е със заглушител. Не са чути, защото на паркинга на това много елитно заведение винаги има пазачи и щяха веднага да сигнализират.

По моя информация двамата са обядвали там и по едно време решили да се поразходят, прекъсвайки обяда. И понеже се забавили, започнали да ги търсят

Останалото ви е известно.

Такава "разходка" - инцидентно мръдване встрани, може да има едно-единствено обяснение - някаква конспиративна среща с някого (мъж или жена), който не трябва да се знае от никой друг и да се види от когото и да е било с кои се среща.

"Воденицата" е много удобно място като предлог за такава среща. Тя е с много добра кухня и прекрасно обслужване, пълна е с елитни клиенти - политици, много едри бизнесмени, чуждестранни мениджъри и дипломати, така че присъствието на Алексей Петров въобще няма как да направи впечатление... И гората стъпва на прага ѝ, както се казва.

Мърдаш за малко навън в нея с дясната ти ръка в бизнеса - или сте предали "нещото", или сте получили указанията и се завръщаш - ни лук ял, ни лук мирисал.

Този път връщането не се състоя.

По-лесният отговор според мен е "защо". По-трудният е от кого.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук