Организирана престъпна група е придобила с измама имоти в София и банкови сметки за 7 млн. лв. срещу сумата от 50 хил. лв., съобщава bTV.

Имотите и сметките са на софийска фамилия, в която има банкери, лекари и хора на изкуството. Двете сестри наследнички вече са починали, а синът на едната - Атанас, по някакъв начин се оказва, че не е в удостоверението за наследници.

Подозренията на прокуратурата са, че това е станало с участието на държавен служител. В схемата има също замесен полицай, както и банков служител. Сред имотите има огромна къща на бул. „Мария Луиза“, както и апартамент от 150 кв. м на бул. „Витоша“.

Измамата е била подготвяна от 3 години по две линии – чрез сключване на договори за продажба, както и чрез фиктивен брак, сключен от едната сестра с мъж, по-млад от нея с 20 години. Свидетелството за брак е от Москва и документът има всички необходими атрибути, а след смъртта на жената той става наследник.

Чрез схемата са придобити жилища, горски масиви и парични суми по влогове, заяви и прокурор Сийка Милева. Измамата се разследва от 3 години.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук