Мъж нанесе побой на 57-годишна жена в чакалнята на Централна автогара в Русе. За случая потвърдиха от Областната дирекция на МВР в крайдунавския град.

В една от фейсбук групите на Русе бе разпространена информация за пребита жена в чакалнята на автогарата. В публикацията се упреква управителят, че не е назначил охрана, която да гарантира безопасността на хората.

От полицията уточниха, че инцидентът е станал към 23,50 часа на 6 юни. На мястото са изпратени незабавно служители и линейка, която е откарала пострадалата 57-годишна жена за преглед в УМБАЛ „Канев“.

Мъжът, посочен като извършител на побоя, е открит и задържан за 24 часа. Той е на 49 г. и е известен на правораздавателните институции.

Пострадалата жена е настанена в болницата за наблюдение. Първоначално се говореше, че тя е служител на автогарата. Според неофициална информация е познавала побойника, който искал да има по-близки отношения с нея.

От автогарата не коментираха случая, но само поясниха, че 57-годишната не е техен служител. В случая ставало въпрос за лични отношения.

Образувана е преписка по описа на Първо районно управление. Материалите ще се докладват на прокуратурата.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук