38-годишният бургазлия Марин Русчев, който бе арестуван за забитите кирки в два украински джипа – един в жк „Меден рудник“ и друг – в жк „Лазур“, е направил пълни самопризнания, съобщава Флагман.бг.

Срещу Русчев и без това бяха събрани сериозни доказателства. Върху двете кирки бяха открити следи от неговото ДНК. А днес той е шокирал разследващите, след като чистосърдечно си признал за стореното и обяснил, че го е направил, защото много се карал с жена си, която е украинка, и покрай нея намразил всичките й сънародници. Произволно си избрал два джипа на различни места в Бургас и в рамките на десетина дни забил кирка в предния им капак.

Обяснил, че не познавал собствениците, просто атакувал колите, тъй като са били с украинска регистрация.

Поведението на Марин е необяснимо, той работи на висока и добре платена позиция в бургаско пристанище, има и две деца от украинката, с която живее, и доста й помагал в благотворителната й дейност по обезпечаването на бежанците в Бургаска област. 

По-рано днес съпругата му опита да опровергае всички обвинения срещу мъжа си. Тя до последно смяташе, че той е невинен и използван за изкупителна жертва. След като узна обаче, че е направил пълни самопризнания, тя си изтри фейсбук акаунта, същото стори и с неговия, до който явно имала достъп. 

Прокуратурата утре ще удължи задържането на Русчев за 72 часа, а след това ще поиска постоянен арест. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ